Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

25 Δεκεμβρίου

Σαν σήμερα... το 1954 γεννήθηκε η Σκωτζέζα τραγουδίστρια -και όχι μόνο- Ann 'Annie' Lennox. Γνώρισε διεθνή επιτυχία ως μέλος των Eurythmics μαζί με τον Dave Stewart και αργότερα ξεκίνησε σόλο καριέρα. Παράλληλα με τη μουσική είναι μία πολιτική ακτιβίστρια, γνωστή για τη συλλογή εσόδων για την καταπολέμηση του AIDS και άλλων φιλανθρωπιών που έχουν σχέση με την Αφρική.
Πληροφορίες εδώ

Λίγα για το τραγούδι Sweet Dreams των Eurythmics -Annie Lennox & Dave Stewart:
Σύμφωνα με την εξήγηση που η ίδια η Lennox δίνει στο βιβλίο, Annie Lennox: The Biography, το τραγούδι αναφέρεται στην αναζήτηση της εκπλήρωσης των ονείρων μας, και πως αυτά τα γλυκά όνειρα είναι οι επιθυμίες που μας κινητοποιούν…
Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
 I travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
Some of them want to use you
Some of them want to get used by you
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
 Hold your head up; keep your head up, movin' on...Σαν σήμερα... το 1903 γεννήθηκε στο Ληξούρι ο μουσουργός -διπλωματούχος του Κρατικού Ωδείου της Λειψίας- Αντίοχος Ευαγγελάτος. Διετέλεσε καθηγητής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Ωδείου, αρχιμουσικός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και μουσικός διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας...
Πληφορορίες εδώ


Σαν σήμερα... το 1995 πέθανε ο Αμερικανός Dino Paul Crocetti, άλλως Dean Martin, τραγουδιστής και  ηθοποιός.
Περισσότερα εδώ

Σαν σήμερα... το 1977 πέθανε στην Ελβετία ο 'Σαρλό' ή Τσάρλι Τσάπλιν ή επισήμως... ο Charles Spencer Chaplin Jr. Αγγλος ηθοποιός και σκηνοθέτης του βωβού κινηματογράφου. Άμεσα αναγνωρίσιμος από το καπέλο, τα παντελόνια και το μικρό του μουστάκι, θεωρείται ως μία καταλυτική φιγούρα των πρώτων ημερών του κινηματογράφου.
Πληροφορίες εδώ
Ενδιαφέρον άρθρο για τον βιολονίστα Τσάρλυ Τσάπλιν... εδώ!


Σαν σήμερα... το 1983 πέθανε ο Καταλανός ζωγράφος και γλύπτης Joan Miro που θεωρείται από τους σημαντικότερους υπερρεαλιστές καλλιτέχνες του 20ου αι.
Πληροφορίες εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια: